Presedintele Bundesbank, Axel Weber, considera ca membrii zonei euro ar trebui sa stabileasca prin constitutie limitele deficitului bugetar, transmite Mediafax.

"Cred ca trebuie sa mentionam in constitutiile statelor membre reguli referitoare la balanta bugetara sau la reducerea deficitului bugetar. Cea mai buna modalitate este de a include regulile in Pactul de Stabilitate si Dezvoltare", a afirmat Weber, totodata membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene.

El este considerat de analisti ca principalul candidat la functia de presedinte al BCE, ocupata in prezent de Jean-Claude Trichet.

Germania si Franta au infuriat saptamana trecuta multe state din Uniunea Europeana (UE) cu propuneri pentru intarirea monedei euro care au includ mentionarea limitelor pentru datorii in legislatiile nationale, masura adoptata deja de Berlin.

Weber considera, de asemenea, ca reformele pe care autoritatile UE intentioneaza sa le faca in domeniul regulilor referitoare la buget nu sunt suficient de ambitioase pentru a depasi problemele din trecut sau pentru a aduce imbunatatiri semnificative si lasa guvernelor prea multa libertate de decizie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Citu: Vom linisti piata cu masuri destinate reducerii deficitului