UBS, cea mai mare banca elvetiana, a inregistrat anul trecut un profit net de 7,2 miliarde franci (5,5 miliarde euro), fata de o pierdere de 2,7 miliarde franci in 2009, si si-a imbunatatit semnificativ pozitia operatiunilor de wealth management si a diviziei de tranzactii financiare, scrie Mediafax.

Astfel, retragerile de bani derulate de clientii diviziei de wealth management au scazut la 14,3 milioane franci, de la 147,3 milioane franci in 2009, potrivit raportului financiar prezentat marti de banca.

Totodata, grupul elvetian a obtinut in 2010 un venit net de 7,45 miliarde franci din tranzactiile financiare, fata de pierderi de 324 milioane franci in anul anterior.

Banca avea active totale de 1.317 miliarde franci (1.012 miliarde euro) la finele anului trecut, fata de 1.340 miliarde franci la 31 decembrie 2009.

Venitul operational a urcat la 31,97 miliarde franci, de la 22,6 miliarde franci, in principal datorita rezultatelor bune pe trading si a cresterii venitului net din dobanzi.

La nivelul trimestrului al patrulea, UBS a reusit sa obtina profit la banca de investitii si sa atraga bani de la clientii diviziei de wealth management, insa directorul general Oswald Gruebel mai are de lucru pentru stabilizarea bancii pe o traiectorie ascendenta, transmite Reuters.

Sefii UBS declara, in raportul citat, ca "nu isi fac iluzii" dupa rezultatele imbunatatite din 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O banca daneza lanseaza prima ipoteca din lume cu dobanda negativa