UBS, cea mai mare banca elvetiana, a inregistrat anul trecut un profit net de 7,2 miliarde franci (5,5 miliarde euro), fata de o pierdere de 2,7 miliarde franci in 2009, si si-a imbunatatit semnificativ pozitia operatiunilor de wealth management si a diviziei de tranzactii financiare, scrie Mediafax.
Astfel, retragerile de bani derulate de clientii diviziei de wealth management au scazut la 14,3 milioane franci, de la 147,3 milioane franci in 2009, potrivit raportului financiar prezentat marti de banca.

Totodata, grupul elvetian a obtinut in 2010 un venit net de 7,45 miliarde franci din tranzactiile financiare, fata de pierderi de 324 milioane franci in anul anterior.

Banca avea active totale de 1.317 miliarde franci (1.012 miliarde euro) la finele anului trecut, fata de 1.340 miliarde franci la 31 decembrie 2009.

Venitul operational a urcat la 31,97 miliarde franci, de la 22,6 miliarde franci, in principal datorita rezultatelor bune pe trading si a cresterii venitului net din dobanzi.

La nivelul trimestrului al patrulea, UBS a reusit sa obtina profit la banca de investitii si sa atraga bani de la clientii diviziei de wealth management, insa directorul general Oswald Gruebel mai are de lucru pentru stabilizarea bancii pe o traiectorie ascendenta, transmite Reuters.

Sefii UBS declara, in raportul citat, ca "nu isi fac iluzii" dupa rezultatele imbunatatite din 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri