Marile banci britanice au convenit cu guvernul reducerea bonusurilor directorilor si majorarea creditelor corporatiste, a declarat miercuri ministrul Finantelor, George Osborne, la o zi dupa ce a marit impozitele sectorului bancar cu 800 milioane lire sterline (1,3 miliarde dolari).
Lloyds Banking Group , Barclays, HSBC Holdings si Royal Bank of Scotland Group vor plati bonusuri mai mici decat anul trecut si vor face publice remuneratiile celor mai importanti cinci directori din afara consoliului de administratie, fara sa mentioneze identitatea acestora, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

"Marea Britanie trebuie sa treaca de la retributii la redresare. Bancile vor da mai multe imprumuturi, in special companiilor mici, vor plati mai multe impozite, bonusurile vor fi mai mici, iar transparenta mai mare", a spus Osborne in Camera Comunelor.
Acordul a fost incheiat dupa doua luni de discutii.

In urma negocierilor, cunoscute sub numele de proiectul Merlin, bancile Lloyds, HSBC, RBS, Barclays si Banco Santander UK vor acorda imprumuturi de circa 190 miliarde de lire catre companii, pentru sustinerea redresarii economice, a adaugat Osborne.

Pentru angajatii RBS si Lloyds, bonusurile in numerar vor fi limitate in acest an la maxim 2.000 de lire.

Toti directorii executivi au acceptat ca bonusurile din acest an sa fie integral sub forma de actiuni care nu vor putea fi convertite in numerar pana in 2013.

Statul britanic este actionarul majoritar al celor doua banci, dupa ce fostul guvern laburist a sustinut sectorul financiar cu circa 1.000 de miliarde de lire.

Banca Standard Chartered, care obtine 90% din profit in strainatate, a anuntat in noiembrie ca nu va participa la acest acord.

Cei 300.000 de angajati din sectorul financiar londonez vor primi in acest an bonusuri cumulate de pana la sapte miliarde de lire, cu circa 5% mai putin fata de 2009, potrivit Centre for Economics & Business Research.

In 2007, aceste bonusuri s-au ridicat la 11,6 miliarde de lire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri