Cererea de titei, la cel mai ridicat nivel din istorie

Cererea de titei va inregistra anul acesta cel mai mare nivel din istorie, insa majorarea productiei membrilor Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol si stocurile economiilor dezvoltate ar trebui sa limiteze cresterea preturilor petrolului, apreciaza Agentia Internationala a Energiei (AIE).

Agentia si-a majorat usor estimarea privind cresterea cererii de petrol pentru anul acesta cu 50.000 de barili pe zi, la 1,46 de milioane de barili pe zi. AIE anticipeaza, totodata, ca spre sfarsitul anului cererea mondiala ar putea depasi pentru prima data in istorie nivelul de 90 de milioane de barili pe zi, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Vedem ceva mai mult titei de la OPEC. O atitudine flexibila din partea organizatiei este un lucru bun", a afirmat David Fyfe, unul dintre directorii Agentiei.

AIE a anuntat, de asemenea, ca productia membrilor Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a crescut in ianuarie cu 280.000 de barili pe zi, comparativ cu ultima luna a anului trecut, la 29,85 de milioane de barili pe zi, maximul ultimilor doi ani. Avansul reflecta livrarile mai mari de titei din Irak.

Institutia consiliaza 28 de state industrializate pe teme de politica energetica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri