Egiptenii din intreaga lume si-au manifestat, vineri seara, bucuria fata de demisia presedintelui Hosni Mubarak, scrie 9AM.

La Cairo, in piata Tahrir, renuntarea sa la putere a fost sarbatorita cu focuri de artificii, iar egiptenii din alte tari au arborat steaguri ale Egiptului si si-au aratat entuziasmul pe strazi.

Si la Ambasada Egiptului la Bucuresti, mai multe persoane au sarbatorit demisia lui Mubarak, spunand ca aceasta zi ar trebui declarata sarbatoare nationala in Egipt, pentru ca reprezinta "ziua libertatii".

Vicepresedintele Asociatiei Egiptenilor din Romania a spus ca, vineri, poporul egiptean si-a spus cuvantul si ca a putut vedea cu ochii lui faptul ca toata lumea este unita si ca "nu conteaza daca esti crestin sau musulman", cel mai important lucru fiind libertatea.

"Momentul asta a aparut din pamantul egiptean, din poporul egiptean. Libertate pentru Egipt! Libertatea pentru lumea araba! Libertatea pentru toata lumea!", a spus vicepresedintele Asociatiei Egiptenilor din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri