Presedintele SUA, Barack Obama, va propune Congresului pentru exercitiul bugetar 2011-2012 scaderea cu 2% a cheltuielilor si un buget mai redus decat cel actual, vizand astfel diminuarea deficitului, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Obama propune pentru exercitiul bugetar care va incepe in luna octombrie a acestui an si se va incheia in septembrie 2012 un buget de 3.729 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate presedintiei. Bugetul pentru 2010-2011 este estimat la 3.819 miliarde de dolari.

Planul de buget prevede, de asemenea, reducerea deficitului de la nivelul record actual de 10,9% din Produsul Intern Brut la 7% din PIB.

Guvernul american mizeaza pe o crestere de 21% a veniturilor din taxe si impozite pentru exercitiul bugetar 2011-2012, la 2.627 miliarde de dolari, datorita imbunatatirii conditiilor economice.

Propunerea de buget mentioneaza, in plus, renuntarea la reducerile de impozite pentru familiile instarite decise de fostul presedinte, George W. Bush, si la unele exceptii de la impozitare de care beneficiaza, printre altii, producatorii de petrol si gaze naturale.

Proiectul mentine la actualele niveluri ajutoarele acordate somerilor, in conditiile in care somajul ridicat ramane veriga slaba a economiei americane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si