In volum, vanzarile au avansat cu 7,6% anul trecut, comparativ cu 2009, se arata in raportul financiar al Danone pentru 2010.

"Vanzarile au crescut anul trecut de la trimestru la trimestru, iar atat valoarea incasarilor, cat si volumul vanzarilor, au avut contributii pozitive in al doilea semestru. Toate diviziile noastre si toate regiunile au inregistrat cresteri. Marja operationala mare reprezinta, printre altele, una dintre realizarile remarcabile din 2010, an in care preturile materiilor prime au crescut accentuat", mentioneaza raportul.

In Europa, vanzarile au urcat cu 1,9%, in termeni comparabili, la 9,45 de miliarde de euro, iar volumele au avansat cu 3,8%.

Citeste si:

Pentru acest an grupul anticipeaza o crestere de 6-8% a vanzarilor si un avans mediu de 6-9% al costurilor cu materiile prime si de ambalare, cu o evolutie mai dinamica in primul semestru.

Danone mentioneaza ca atat in statele industrializate, cat si in economiile emergente cheltuielile populatiei nu dau semne de crestere semnificativa, dar nici de scadere.