BERD a trecut pe profit in 2010

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a inregistrat anul trecut un profit net de 1,4 miliarde euro, dupa pierderea de 746 milioane euro din 2009, datorita cresterii puternice a investitiilor si calitatii portofoliului de actiuni al institutiei.

Datorita revenirii economice din regiunea unde opereaza, banca si-a redus provizioanele pentru credite neperformante, informeaza Mediafax.

Totodata, pozitia institutiei este sustinuta de performantele portofoliului de imprumuturi, cu un nivel de numai 3% al creditelor neperformante. a precizat Manfred Schepers, vicepresedinte al BERD.

Institutia a derulat anul trecut 386 de investitii, acordand finantari in valoare totala de 9 miliarde euro, fata de 7,9 miliarde euro in 2009.

Investitiile de capital din regiune erau evaluate la sfarsitul anului trecut la 6,3 miliarde euro, iar portofoliul de actiuni in general are o valoare cu 17% mai mare decat costurile de achizitie.

Banca anticipeaza ca mediul economic pozitiv va cotribui in 2011 la consolidarea profitabilitatii, insa rezultatele financiare anuale sunt in continuare vulnerabile la fluctuatiile de pe piete, in special de pe cele valutare.

BERD anticipeaza ca va mentine nivelul robust al investitiilor in acest an, la 8-9 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri