Un consilier al cancelarului Angela Merkel, Jens Weidmann, va deveni presedintele bancii centrale din Germania, Bundesbank, cel mai tanar din istoria de 53 de ani a institutiei, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Weidmann, in varsta de 42 de ani, il va inlocui la 1 mai pe Axel Weber (foto), a declarat Merkel.

Merkel a facut anuntul dupa prima sedinta de guvern organizata dupa demisia neasteptata a lui Weber de la conducerea Bundesbank, pe 11 februarie.

Cancelarul a fost nevoit, dupa plecarea lui Weber, sa caute un candidat nu doar pentru sefia Bundesbank ci si pentru presedintia Bancii Centrale Europene, in conditiile in care mandatul lui Jean-Claude Trichet la conducerea BCE se incheie in octombrie.

"Oricine il cunoaste pe Jens Weidmann stie ca are cel mai inalt nivel de competenta, o inteligenta stralucita si o minte independenta", a spus Merkel.

Economist si fost analist al Bundesbank, Weidmann a contribuit, din 2006, in calitate de consilier economic sef, la strategia lui Merkel in perioada crizei financiare, economice si a datoriilor suverane din zona euro.

Weber a declarat ca a renuntat la candidatura la presedintia BCE din cauza opozitiei unor state fata de politica sa monetara dura.

El a sugerat ca Weidmann ar fi un bun inlocuitor, intrucat este un "profesionist complet si un excelent economist".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de manifestanţi la Hong Kong împotriva legii chineze privind securitatea
Setari Cookie-uri