Profitul net al asiguratorului francez AXA, cu activitati si in Romania, a scazut anul trecut cu 26%, la 2,75 miliarde euro, rezultatul fiind afectat in principal de pierderi exceptionale de 1,64 miliarde euro legate de vanzarea operatiunilor de asigurari de viata din Marea Britanie, scrie Mediafax.

Daca sunt excluse pierderile exceptionale, profitul net a crescut cu 18%, se arata in raportul financiar al AXA pentru 2010.

Veniturile asiguratorului au scazut anul trecut cu 1%, la 90,97 miliarde euro. Din operatiunile de asigurari de viata si economii, grupul a inregistrat venituri de 56,92 miliarde de euro, cu 3% mai reduse decat in 2009.

Pentru segmentul asigurari de proprietate si accidente, indicatorul s-a plasat la 27,41 miliarde euro, in crestere cu 1,3%. Veniturile generate de activitatile de administrare a activelor au avansat cu 5%, la 3,33 miliarde euro.

"Anul trecut s-a remarcat prin actiuni strategice importante si modificari la nivel organizational. Sunt de subliniat evolutiile pe pietele cu dezvoltare rapida, vanzarea partiala a activelor din Marea Britanie, revizuirea organizarii in functie de tipul operatiunilor si schimbarile din conducere", a declarat directorul general al AXA, Henri de Castries.

Printre principale succese inregistrate in 2010, grupul aminteste integrarea companiei Omniasig Life din Romania.

"Pe 15 ianuarie 2010, AXA a anuntat achizitia Omniasig Life. Cu aceasta operatiune, AXA intra pe piata asigurarilor de viata din Romania, iar actiunea este comforma cu obiectivele noastre de a accelera dezvoltarea activitatilor din statele emergente, in special in Europa Centrala si de Est", noteaza raportul.

Pentru acest an, asiguratorul are in vedere accelerarea cresterii profitului si imbunatatirea productivitatii, in contextul imbunatatirii conditiilor macroeconomice. In plus, grupul intentioneaza sa majoreze cu 25% dividendele pentru anul trecut, comparativ cu cele din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si