Rezerva Federala din SUA (Fed) testeaza rezistenta financiara a marilor banci americane intr-un scenariu in care economia ar reintra in recesiune, iar rata somajului ar creste peste nivelul de 11%, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg, scrie Mediafax.

Testele de stres, parte a unui program mai amplu de verificare, vizeaza cele mai mari 19 banci si au ca scop evaluarea, printre altele, a performantele creditelor, veniturilor, capitalului acestora. Fed va finaliza testarile in luna martie.

Printre bancile testate se numara institutii de credit care vor sa majoreze dividendele reduse in timpul crizei financiare.

"In principiu, ei (Fed - n.r.) spun ca «inainte de a inapoia capital actionarilor, trebuie sa ne asiguram ca bancile au un capital suficient de solid pentru a rezista unei reveniri a recesiunii». Autoritatile nu vor sa vada bancile venind mai tarziu sa cerseasca ajutor", a afirmat Jonathan Hatcher, analist la Jefferies Group.

Scenariul in care au fost testate bancile prevede o scadere economica de 1,5% din ultimul trimestru din 2010 pana la sfarsitul acestui an, o revenire la 4% a cresterii Produsului Intern Brut in 2013, un avans al ratei somajului la 11% pana in al doilea trimestru din 2012 si o coborare a indicatorului la 9,5% pana in 2013.

Economistii Fed estimeaza o crestere economica de peste 3,4% pentru urmatorii trei ani si o reducere a ratei somajului de la 9,6% in ultimele trei luni ale anului trecut la 6,8-7,2% in al patrulea trimestru din 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri