Cererea de euro si yeni, din Asia, depreciaza dolarul

Dolarul a scazut, ieri, pana la cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani fata de moneda unica europeana, in urma cererii crescute de yeni si de euro pe pietele asiatice, informeaza Mediafax.
La 06.57 GMT, un euro echivala cu 1,3170 dolari, dupa ce, anterior crescuse pana la 1,3175 dolari, cel mai ridicat nivel de la mijlocul lunii ianuarie si pana in prezent.

Moneda unica europeana a recuperat pierderile de trei procente fata de dolar inregistrate la inceputul acestei luni, cand se situa la nivelul de 1,2730 dolari.
Totodata, dolarul s-a depreciat cu un yen, pana la 104,58 yeni pe unitate, in urma vanzarilor masive de dolari din partea exportatorilor japonezi, care isi repatriaza profiturile.
Un alt fenomen inregistrat pe pietele financiare a fost cererea sporita de devize a tarilor cu rate mari ale dobanzilor, precum Noua Zeelanda, a carei moneda nationala, dolarul, a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani fata de dolarul american.
Dobanzile din Noua Zeelanda sunt printre cele mai ridicate din statele dezvoltate, ceea ce a facut ca moneda acestei tari sa aiba o evolutie spectaculoasa in ultimele saptamani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri