Profitul net al BNP Paribas a crescut anul trecut cu 34,5%, la 7,8 miliarde euro, iar veniturile au urcat cu 9,2%, la 43,9 miliarde euro, sustinute de rolul activ in finantarea economiei si de succesul integrarii Fortis, potrivit datelor publicate de banca franceza, scrie Mediafax.

In 2009, banca a avut un profit net de 5,8 miliarde euro si venituri de 40,2 miliarde euro.

BNP Paribas, cea la mare banca din Europa, a reevaluat in crestere cu 33% economiile rezultate in urma integrarii Fortis, la 1,2 miliarde de euro.

Costul prevenirii riscurilor legate de creditele indoielnice a scazut anul trecut cu 42,6%, la 4,8 miliarde de euro, comparativ cu 2009, ca urmare a imbunatatirii conditiilor de afaceri.

In trimestrul al patrulea, profitul net a crescut cu 13,6%, la 1,5 miliarde de euro fata de 2009, in urma imbunatatirii veniturilor diviziei de investment banking si a redresarii operatiunilor bancare de consum din Statele Unite.

Veniturile au avansat in ultimul trimestru cu 7,9%, la 10,2 miliarde de euro.

BNP Paribas a profitat de oportunitatile de preluare din timpul crizei financiare mondiale si a cumparat in 2009 activele grupului financiar Fortis din Belgia si Luxemburg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Michael Jordan va dona 100 milioane de dolari în lupta pentru egalitatea rasială
Setari Cookie-uri