Pretul petrolului Brent, de referinta pentru bursa londoneza, a crescut cu 14 centi, la 102,73 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de tensiunile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, informeaza Mediafax.

Pretul petrolului Brent, cu termen de livrare pentru luna aprilie, a urcat la 102,73 de dolari pe baril, pana la ora 7:25 GMT, potrivit Reuters. Cresterea reflecta ingrijorarile investitorilor ca tensiunile sociale din Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor afecta livrarile de petrol.

Miercuri, pretul petrolului Brent a atins nivelul maxim de dupa septembrie 2008, de 104,52 dolari pe baril.

Cotatia titeiului destinat pietei americane, cu livrare in luna martie, a scazut cu 27%, la 86,09 dolari pe baril.

"Tensiunile din Orientul Mijlociu nu par sa fi evoluat foarte mult, asa ca avansul preturilor ar putea lua o pauza pe termen scurt. Temerile privind problemele geopolitice vor continua sa influenteze pretul titeiului Brent pe termen scurt. Cresterea va fi sprijinita apoi de factorii fundamentali de influenta a cotatiei, precum revenirea economiei SUA si forta economica a Chinei", a afirmat David Cohen, analist la Action Economics.

Mai multi analisti chestionati de Reuters anticipeaza ca pretul petrolului Brent va incepe sa scada spre sfarsitul anului, in conditiile in care atentia investitorilor se va muta de la problemele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord catre factori de influenta a cotatiei precum cererea in crestere din China.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri