Comanda de 2 mld. dolari pentru Daewoo Shipbuilding

Grupul sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering a primit o comanda de doua miliarde dolari de la operatorul danez de nave maritime A.P. Moeller-Maersk pentru constructia a zece dintre cele mai mari vapoare de transport de containere din lume, informeaza Mediafax.

De asemenea, Daewoo, prezent in Romania prin constructorul de nave Daewoo Mangalia Heavy Industries, poarta discutii cu Maersk pentru producerea altor zece nave de transport, cu valoare tot de 2 miliarde dolari, ceea ce ar insemna in final o comanda de 4 miliarde dolari, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Daca se va concretiza, aceasta comanda ar fi cea mai mare primita de grupul sud-coreean de la un singur contractant, dupa cea de 2,3 miliarde de dolari facuta tot de Maersk, in 2008.

"Contractul a fost semnat si partile pregatesc detaliile inainte de a face un anunt public, asteptat pentru saptamana viitoare", au afirmat sursele.
Daewoo a anuntat ca intentioneaza sa-si asigure anul acesta comenzi de sase miliarde de dolari pentru constructia de vapoare.

Analistii considera ca navele masive construite de Daewoo vor fi folosite, probabil, pentru comertul dintre Europa si Asia, regiuni cu porturi care pot primi astfel de vapoare.

Din 1996, Maersk si-a construit vapoarele in principal in Danemarca, potrivit unui analist.

Daewoo Shipbuliding & Marine Engineering detinea, la sfarsitul anului trecut, 51% din actiunile Daewoo Mangalia Heavy Industries.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri