"Ar reprezenta cea mai prosteasca masura care ar putea fi luata. Nu putem face nimic legat de prezenta crestere a preturilor combustibilului si materiilor prime", a afirmat Trichet la postul de radio Europe 1, fiind intrebat despre presiunile din tari precum Germania pentru majorarea salariilor in contextul in care economiile ies din criza, iar preturile mai mari ale materiilor prime amplifica inflatia, relateaza Mediafax.

El a mentionat ca autoritatile europene trebuie sa faca tot posibilul pentru a evita cresterea altor preturi peste nivelurile stabilite de BCE in definirea unui pret stabil.

"Ma gandesc la o gama larga de costuri, inclusiv salariile, bineinteles", a spus Trichet.

Citeste si:

Inflatia din zona euro se afla in prezent la nivelul de 2,4%, peste cel de 2% vizat de BCE, iar banca a avertizat ca indicatorul ar putea accelera.

Cancelarul german, Angela Merkel, si ministrul Economiei, Rainer Bruederle, au cerut majorarea salariilor pentru acest an, dupa ce uniunile sindicale au acceptat cresteri modeste ale remuneratiilor in ultimii ani, in contextul in care Germania se lupta sa iasa din recesiune.

Trichet subliniaza ca acele state care au limitat cheltuielile au reusit sa reduca somajul.