Profitul Carlsberg a scazut cu 21% in ultimul trimestru al anului trecut, la 301 milioane coroane daneze (40 milioane euro), din cauza cresterii accizei pe bauturi alcoolice in Rusia si vanzarilor slabe de pe pietele din Europa de Est.

Carlsberg, al patrulea mare producator de bere la nivel mondial, a anuntat, intr-un comunicat, ca profitul operational a scazut semnificativ pe piete cheie din Europa de Est, insa a fost solid in Europa de Nord si de Vest si in Asia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Actiunile companiei, prezenta si in Romania, au scazut cu 2,4% dupa prezentarea rezultatelor pe 2010.

Volumul vanzarilor de bere din Europa de Est a scazut organic cu 9% in perioad analizata. Autoritatile ruse au triplat de la inceputul anului trecut acciza pe alcool. Anticipand miscarea, distribuitorii au acumulat stocuri importante de bauturi alcoolice la sfarsitul lui 2009.

Veniturile Carlsberg au scazut usor in trimestrul al patrulea din 2010 fata de aceeasi perioada a anului anterior, de la 13,6 miliarde coroane la 13,4 miliarde coroane (1,8 miliarde euro).

La nivelul anului trecut, veniturile companiei au urcat de la 59,4 miliarde coroane la 60 miliarde coroane (8 miliarde euro), iar profitul net a crescut cu 47%, de la 3,6 miliarde coroane la 5,3 miliarde coroane (711 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri