Grupul britanic Diageo, lider mondial al produselor alcoolice distilate, a convenit preluarea companiei Mey Icki din Turcia, cel mai mare producator de Raki, bautura traditionala a acestei tari, pentru 3,3 miliarde de lire turcesti (2,1 miliarde dolari), transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Preluarea, cea mai mare efectuata de Diageo in ultimii zece ani, de la fondurile de investitii TPG Capital si Actera, face parte din strategia grupului de extindere pe pietele emergente unde clasa de mijloc se dezvolta rapid, a declarat directorul general, Paul Walsh.

Produsul Intern Brut al Turciei va creste in acest an cu 4,6%, potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg, mai rapid decat cel al Statelor Unite si al Marii Britanii.

"Anticipam ca piata turca are un potential ridicat de crestere, iar pozitia Mey Icki este atractiva, cu marje relativ ridicate", potrivit analistilor.

Mey Icki controleaza 80% din piata bauturii Raki, estimeaza Diageo.

Grupul Diageo, detinatorul marcii de votca Smirnoff, intentioneaza sa faca achizitii pe piete cu ritm rapid de dezvoltare, a declarat luna trecuta directorul financiar Deirdre Mahlan.

Mey Icki are o retea de distributie care include 57.000 de magazine, prin intermediul carora Diageo va putea comercializa branduri spirtuoase internationale, precum si marcile actuale ale companiei turcesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri