SUA a cerut marti tarilor producatoare de petrol, inclusiv membrilor Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), sa majoreze livrarile de titei ca raspuns la cresterea recenta a preturilor hidrocarburilor, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"In ultimele luni, am fost martorii cresterii cererii, pe fondul revenirii economiei, ceea ce a dus la majorarea cotatiilor, si ne asteptam ca toate statele producatoare de petrol sa majoreze productia destinata pietelor ca raspuns la aceasta tendinta", a declarat secretarul american adjunct al Energiei, Daniel Poneman.

Intensificarea violentelor din Libia a dus la cresterea pretului petrolului la peste 106 de dolari pe baril pe bursa de la Londra. In aceste conditii, SUA supreavegheaza cu atentie evolutia evenimentelor din Orientul Mijlociu, a mentionat oficialul american.

"Suntem ingrijorati de posibilitatea ca preturile prea mari sa afecteze cresterea economica a statelor consumatoare de petrol", a spus Poneman.
El apreciaza ca, pentru moment, nu exista o penurie fizica de petrol pe piata.

OPEC asigura 44% din productia mondiala de titei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri