RWE negociaza vanzarea unei participatii majoritare la reteaua Amprion din Germania catre un grup de investitori condus de Commerzbank, au spus sursele. Amprion are o retea de 11.000 de kilometri care deserveste 27 de milioane de clienti in vestul si sudul Germaniei. In 2009, divizia, cu sediul la Dortmund, a avut venituri de 5,7 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

Grupul ar putea renunta si la activele din Marea Britanie, a aratat una dintre surse.

Profiturile RWE si ale altor companii de profil din Germania ar putea fi afectate de un plan al cancelarului Angela Markel de a impune o taxa centralelor nucleare, pentru a finanta deficitul bugetar.

E.ON si Vattenfall au vandut retele de electricitate din Germania pentru a respecta reglementarile Uniunii Europene si a reduce datoriile si cheltuielile.

Citeste si:

Grupul ar putea incheia, pana in aprilie, un acord privind vanzarea a 75% din operatorul de retele Amprion. Operatorul ar putea fi evaluat la doua miliarde de euro, incluzand si datoriile, a declarat Peter Wirtz, analist la banca WestLB in Dusselfdorf.

In Marea Britanie, divizia npower a RWE produce circa 8% din electricitatea tarii si deserveste aproximativ 6,7 milioane de clienti.

In 2002, RWE a platit 5,2 miliarde de lire sterline pentru Innogy Holdings, redenumita apoi npower.

Guvernul german intentioneaza sa impuna o taxa producatorilor de energie nucleara pentru a obtine venituri de 2,3 miliarde de euro, necesare unui fond pentru energie regenerabila.