Cutremurul devastator care a lovit orasul Christchurch din Noua Zeelanda ar putea costa asiguratorii din Australia pana la 12 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal, citand o analiza a JP Morgan.
„Acest eveniment este deosebit de devastator, avand in vedere faptul ca regiunea se afla inca in reconstructie in urma cutremurului major anterior din luna septembrie a anului trecut", a declarat Mike Wilkins, director executiv in cadrul Insurance Australia Group, companie de asigurari prezenta pe piata din Noua Zeelanda.

Autoritatile locale au decretat situatia de stare de urgenta, iar mai multe state au oferit bunuri, finantari si echipe de voluntari care sa ajute la operatiunile de salvare a populatiei.

Evenimentul seismic din data de 4 septembrie a anului trecut care a lovit statul din sudul Australiei a avut o magnitudine de 7 grade Richter si a costat asiguratorii aproximativ 6 miliarde de dolari.

Cutremurul recent, cu magnitudinea de 6,3 grade Richter, a provocat decesul a peste 70 de persoane iar alte cateva sute sunt date disparute. De asemenea, valoarea estimata a daunelor de catre JP Morgan ar putea reprezenta a doua cea mai mare suma platita de asiguratori la nivel global in urma unui dezastru natural.

Totodata, AIR Worldwide estimeaza, la randul sau, ca situatia creata in urma cutremurului va conduce la plata unor despagubiri de pana la 8,6 miliarde de dolari din partea asiguratorilor, scrie MySinchew.com.

Analiza companiei americane, specializata in previzionarea costurilor de catastrofe naturale si atacuri teroriste, vine in conditiile in care centrul de afaceri al orasului Christchurch si infrastructura au fost grav avariate.

Printre locuitorii afectati de miscarile seismice s-au aflat si foarte multi romani stabiliti in Noua Zeelanda.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri