Pretul ridicat al petrolului nu pune in pericol revenirea economica din SUA, a declarat unul dintre principalii consilieri ai presedintelui american Barack Obama, transmite AFP.
"Consideram ca preturile petrolului, la nivelurile la care se afla in prezent, nu pot impiedica revenirea economiei. Continuam sa supraveghem evenimentele din Orientul Mijlociu si piata hidrocarburilor", a afirmat Austan Goolsbee, consilier al presedintelui Obama pe probleme de afaceri economice, informeaza Mediafax.

Totodata, Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a afirmat intr-un interviu acordat Bloomberg ca economia mondiala este suficient de puternica pentru a face fata cresterii preturilor petrolului.

"Bancile centrale au destula experienta in gestionarea acestor feluri de probleme", a spus el.

Protestele populare din mai multe state din Africa de Nord si Orientul Mijlociu au dus la cresterea exploziva a preturilor titeiului, care au atins maximele ultimilor doi ani.

Cotatia petrolului Brent, destinat bursei de la Londra, s-a apropiat de nivelul de 120 de dolari pe baril.

Unii analisti se tem ca avansul cotatiilor titeiului va afecta revenirea economiei si va alimenta cresterea preturilor, evocand aparitia stagflatiei, un gen de criza in care economia creste lent, iar inflatia accelereaza puternic. Criza petroliera din 1973 a fost urmata de stagflatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri