Miliardarul american Warren Buffett (foto) a anuntat actionarii Berkshire Hathaway ca a strans 38 de miliarde de dolari si se pregateste sa iasa la vanatoare de achizitii, transmite Reuters.

Buffett a prezentat investitorilor o prognoza agresiva de profit pentru companiile de sub umbrela Berkshire si a anuntat ca grupul va derula o campanie record de investitii, informeaza Mediafax.

Totodata, el a anticipat ca revenirea pietei imobiliare americane va incepe in urmatoarele 12 luni.

Atentia pietelor s-a indreptat insa in primul rand catre comentariile privind extinderea afacerilor Berkshire, a carei colectie de companii include operatorul gigant de cai ferate Burlington Northern si furnizorul de electricitate MidAmerican.

"Pusca de elefanti e reincarcata si ma mananca sa apas pe tragaci"
, a declarat Buffett in scrisoarea transmisa sambata actionarilor odata cu raportul financiar al Berkshire Hathaway pe anul trecut.

Multi investitori au declarat ca s-au trezit devreme sambata pentru a citi mesajul lui Buffett imediat ce apare.

Asa-numitul "Oracol din Omaha" a aratat ca Berkshire are nevoie de "noi achizitii majore" pentru a-si atinge obiectivele, accentuand cuvantul "majore".

Profitul net al Berkshire Hathaway a crescut cu 43% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 4,38 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din 2007, potrivit Bloomberg.

Buffett a cumparat anul trecut Burlington Northern, al doilea mare operator feroviar din SUA, pentru 26,5 miliarde de dolari, adaugand gigantul la colectia sa impresionanta de companii de asigurari, energie si bunuri de consum, expuse semnificativ la evolutia economiei americane.

Buffett a vorbit, in scrisoare, pe un ton optimist cu privire la economia SUA, fapt care ar putea determina saptamana viitoare cresterea actiunilor pe bursa de la New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cinci sfaturi de la Buffett: Cum sa investesti "contra curentului"