Bancile americane, la un pas de a fi sanctionate dur

Bank of America, Citigroup si Wells Fargo, trei dintre cele mai mari banci americane, au anuntat ca ar putea fi sanctionate cu amenzi in urma unei anchete derulate de autoritati cu privire la modul in care au fost efectuate numeroasele prescrieri de ipoteci din ultimii ani, transmite Mediafax.

Industria bancara din SUA admite astfel pentru prima data ca ar putea fi nevoita sa plateasca sume mari de bani pentru a pune capat investigatiilor si litigiilor in care institutiile de credit sunt acuzate de practici abuzive in privinta prescrierilor de ipoteci, procedura prin care o banca pune sechestru pe o locuinta in urma neplatii unui credit ipotecar.

Bank of America, cea mai mare banca americana dupa active, a anuntat ca ancheta ar putea conduce la amenzi importante si cheltuieli juridice semnificative in acest an.

Wells Fargo, cel mai mare creditor ipotecar din SUA, a aratat ca va suporta probabil amenzi sau sanctiuni, precum un moratoriu sau o suspendare a procedurilor de prescriere de ipoteci, impus de autoritati federale sau statale. Banca anticipeaza ca anchetele derulate de agentiile guvernamentale s-ar putea finaliza cu "penalitati monetare civile".

Citigroup se asteapta la amenzi sau la obligativitatea de a introduce programe de reducere a principalului datorat de clientii cu credite ipotecare.

Cei mai mari creditori ipotecari din SUA sunt anchetati de 50 de autoritati federale si statale din SUA, fiind acuzate ca au prescris ipoteci si au pus sechestru pe case fara documente adecvate si fara o evaluare corecta a dosarelor inainte de luarea unei decizii.

Surse apropiate autoritatilor federale au declarat ca statul ar putea sanctiona bancile cu pana la 20 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri