Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume dupa capitalizarea bursiera, estimeaza ca bugetul anual de investitii ar putea ajunge la 37 miliarde de dolari, dand dovada de incredere in revenirea cererii de titei odata cu relansarea economiei, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cheltuielile anuale de capital ale Exxon ar putea ajunge la 33-37 miliarde de dolari in urmatorii ani, fata de 32,3 miliarde de dolari in 2010, potrivit unui anunt transmis de companie catre Securities and Exchange Commission, autoritatea care reglementeaza bursele americane.

Grupul petrolier va intra probabil in detalii privind cresterea investitiilor la o conferinta cu analistii programata pentru luna viitoare.

Numeroase companii petroliere au majorat bugetele de cheltuieli de capital, incurajate de cresterea preturilor barilului, noteaza Reuters.
Exxon estima anul trecut investitii de 25-30 miliarde de dolari pe an pana in 2014. Grupul a cumparat in 2010 compania americana de gaze naturale XTO Energy, iar o parte dintre investitiile suplimentare anuntate vor fi legate probabil de integrarea acesteia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri