Profitul net al HSBC a crescut de la 5,83 miliarde de dolari in 2009 la 13,16 miliarde de dolari anul trecut, iar provizioanele pentru creditele neperformante s-au redus cu 47%, la 14 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Nivelul provizioanelor de anul trecut este cel mai redus de dupa 2006, se arata in raportul companiei privind rezultatele financiare din 2010.

Profitul inainte de taxe al diviziei de investment banking a scazut de la 10,5 miliarde de dolari la 9,5 milioane de dolari anul trecut. La nivel de grup raportul costuri/eficienta a urcat, in conditiile in care veniturile au scazut, iar cheltuielile legate de personal s-au majorat.

"Acest raport depaseste obiectivul nostru si de aceea inacceptabil. Trebuie sa ne remodelam afacerile pentru a inlatura ineficientele", a afirmat Douglas Flint, presedintele HSBC.

HSBC America de Nord a revenit pe profit in 2010, dupa trei ani de pierderi. De altfel, banca a inregistrat pentru prima data dupa 2006 profit in toate regiunile in care are operatiuni.

Actiunile institutiei de credit au stagnat anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia, anunță o creştere economică
Setari Cookie-uri