Somajul a scazut, usor, in Uniunea Europeana in luna ianuarie, la 9,5%, de la 9,6% an decembrie, cu peste 23 de milioane de someri in cele 27 de state membre, se arata intr-un comunicat publicat marti de Eurostat.
Romania se plaseaza in a doua jumatate a clasamentului, pe pozitia a sasea din urma, cu o rata a somajului de numai 7,3%, insa datele nu sunt comparabile cu media UE si cu celelalte state membre deoarece acopera trimestrul al treilea al anului trecut, conform Mediafax.

Numarul somerilor din UE a scazut in ianuarie fata de decembrie, dar este mai ridicat decat nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

In zona euro, rata somajului a coborat in prima luna a lui 2011 la 9,9%, de la 10% in decembrie.

Atat in UE, cat si in zona euro, somajul este, in procente, in stagnare fata de ianuarie 2010.

Cel mai redus somaj a fost inregistrat in Olanda si Austria (4,3% fiecare) si Luxembourg (4,7%), la polul opus plasandu-se Spania (20,4%), Letonia (18,3%, in trimestrul al treilea din 2010) si Lituania (17,4%, in trimestrul al patrulea al anului trecut).

Somajul a scazut in 11 state membre fata de aceeasi perioada a anului anterior, a stagnat in doua si a crescut in 14. Cele mai puternice scaderi au fost inregistrate in Estonia, de la 16,1% la 14,3% (raportat pe trimestrul al patrulea), Malta (de la 7,2% la 6,1%) si Suedia (de la 8,9% la 7,9%). Cele mai abrupte cresteri ale ratei somajului au fost remarcate in Grecia (de la 9,7% la 12,9%, pe trimestrul al treilea), Ungaria (de la 11% la 12,6%) si Lituania (de la 15,9% la 17,4%, trimestrul al patrulea).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri