Avocatul Gabriel Zbarcea, fostul presedinte al Agentiei de Valorificare a Activelor Statului in perioada ianuarie 2005 - septembrie 2005, a revenit in afaceri
Dupa demisia sa - explicata voalat prin nevoia de odihna si dorinta de a petrece mai mult timp cu familia, perceputa insa de marele public drept un act de onoare -, Zbarcea a ramas cateva luni intr-un con de umbra.
La bursa zvonurilor, in toamna, Zbarcea a fost cotat drept una dintre tinerele sperante care ar fi putut completa echipa premierului Tariceanu.

Mai apoi s-a vorbit despre intentia acestuia de a-si deschide propria casa de avocatura. Fostul sef al AVAS a ales insa a treia cale: Gabriel Zbrcea s-a alaturat firmei de avocatura Tuca & Asociatii, unde ocupa functia de managing partner al societatii, mpreuna cu Florentin Tuca.
Tuca & Asociatii, una dintre cele mai tinere societati de pe piata locala a avocaturii, are o noua structura de conducere, dupa ce numarul partenerilor a crescut de la 8 la 10, ncepnd cu 1 ianuarie 2006.

De la inceputul anului si Robert Rosu, unul dintre asociatii seniori ai societatii de avocati, a devenit partener n cadrul firmei. Am lucrat cu Gabi si Robert o lunga perioada, in proiecte importante. Pot spune ca sunt, n primul rnd, doi buni prieteni care se alatura echipei de conducere a societatii Tuca & Asociatii ntr-un mod firesc, urmnd ca, mpreuna, sa dezvoltam n continuare firma si sa ne atingem obiectivele propuse nca de la nfiintare, a declarat Florentin Tuca, managing partner al societatii de avocati.

Domnule Zbarcea, de ce ati ales sa va ntoarceti n avocatura de afaceri si nu ati folosit functia detinuta la AVAS ca pe o rampa politica?

M-am ntors n avocatura pentru ca mi place aceasta profesie, ma simt bine ca avocat, cred ca mi se potriveste. Niciodata nu m-am gndit la functia de la AVAS ca la o rampa politica. Pe tot parcursul mandatului meu, am cautat sa mentin un low profile n privinta persoanei mele, am declinat prezenta la diverse emisiuni TV si am pus nainte de toate actiunile institutiei pe care am condus-o. Nu m-a interesat sa fiu vedeta, ci doar sa comunic corect ceea ce a facut AVAS. Nu exclud nsa ca ntr-o buna zi sa ma ntorc n viata publica, atunci cnd ceea ce se ntmpla n viata politica si n spatele ei va coincide ntr-o mai mare masura asteptarilor mele.

Ati asteptat totusi patru luni pentru a va rentoarce... A fost vacanta sau perioada de analiza a oportunitatilor?

Vacanta. M-am odihnit, m-am relaxat, am stat cu familia. Mi-am ncarcat bateriile, asa cum se spune. Si a contat aceasta vacanta. Ma simt bine, complet refacut si cu chef de munca.

De ce ati ales Tuca & Asociatii? De ce nu ati optat pentru alta firma sau nu ati deschis propria casa de avocatura?

Am ales Tuca & Asociatii ntruct cea mai mare parte a prietenilor si fostilor mei colegi sunt aici. De altfel, legatura mea cu Florentin dateaza de la nceputul carierei noastre profesionale si va dura pna la sfrsitul acesteia. mpreuna am cladit multe lucruri, mpreuna suntem mai puternici si vom construi alte lucruri. Marturisesc ca nu m-am gndit nici o clipa sa-mi deschid singur o firma de avocatura.

Se rentregeste echipa de aur de la o alta casa de avocatura de unde au plecat mai multi asociati si avocati colaboratori...

Se poate spune si asa... Adevarul este ca impreuna am realizat lucruri importante in trecut. Si am fost partasi la evenimente care ne leaga si sufleteste. Imi amintesc de noptile nedormite, de lungile negocieri in privatizarile importante in care am asistat fie guvernul, fie investitorii... de diminetile in care, dupa o noapte nedormita, ne intalneam la o cafea, obositi, dar invin-gatori. Sunt lucruri care conteaza, care te marcheaza, care sudeaza echipa. Nu putea fi altfel.

Anul trecut s-a intamplat un lucru ciudat: Tuca si Asociatii, o firma nou infiintata, cu media de vrsta a asociatilor sub 35 de ani, a atacat vrful ierarhiei. Poate insemna asta ca mai este loc si pentru alte firme pe piata?

Bineinteles. Loc pe piata este. De altminteri, cred ca este loc pentru toata lumea. Daca businessul nfloreste, si avocatii vor avea treaba. Iar dupa integrarea Romniei n Uniunea Europeana, timp sa avem, pentru ca oportunitati vor fi pentru toata lumea.

Un exercitiu de modestie... Transferul la Tuca & Asociatii va schimba ierarhiile pe piata avocaturii?

Eu nu cred n ierarhii pe aceasta piata. Pentru ca se amesteca criterii si de multe ori iese o varza. Important este sa-ti faci treaba bine, cu constiinciozitate si profesionalism, sa-ti respecti clientii, dar si colegii de breasla. Si nca ceva. Sa nu uiti niciodata de unde ai plecat, cine esti. E foarte important, ntr-o lume n care suntem tributari la capitolul smerenie. Vreau sa cred ca venirea mea la Tuca & Asociatii, precum si cooptarea unui nou partener, n persoana lui Robert Rosu, vor ntari echipa Tuca & Asociatii. De altminteri, n perioada urmatoare, ne preocupa rebranduirea firmei, incluznd schimbarea denumirii si a sediului acesteia.

Cum vedeti piata avocaturii n 2006?

Piata avocaturii de consultanta va creste. Se vor nmulti tranzactiile private, proiectele imobiliare, vom asista la achizitii spectaculoase, la proiecte de infrastructura. Evident ca pentru toate aceste tranzactii ti trebuie avocati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Interviuri »


Setari Cookie-uri