Mike Morris este intervievatorul Harvard in Romania de 8 ani, face asta de placere si in fiecare an intervieveaza circa 20 de tineri dornici sa studieze la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. Anul acesta se pare ca numarul celor admisi in urma interviului este mai mare decat in anii precedenti, ceea ce spune foarte mult despre nivelul academic al tinerilor romani. Este important de retinut ca tinerii ce isi depun dosarele de candidatura la Harvard trec printr-o prima etapa de evaluare pentru ca mai apoi, o parte din ei sa ajunga la interviu.
Cei interesati de mai multe informatii privind modul de admitere la aceasta institutie renumita, il pot intalni pe domnul Mike Morris la Romanian International University Fair, cel mai mare targ educational international din Romania, ce va avea loc intre 1-2 aprilie 2006 la Universitatea Politehnica Bucuresti. Mai multe detalii privind programul evenimentului si institutiile participante pot fi gasite pe site-ul evenimentului - www.riuf.ro.

Wall-Street Cum ati devenit intervievator pentru Harvard?

Mike Morris: Eram deja stabilit in Romania, cand am primit o scrisoare din partea Harvard-ului ce imi facea propunerea de a lua interviuri pentru ei, pana la acel moment in urma aplicatiilor trimise de tinerii romani in anii 90, venea un reprezentant din Londra, insa eu fiind stabilit in Romania, am preluat aceasta sarcina.(n.a domnul Mike Morris este absolvent de Harvard)

Wall-Street Ati primit din partea Harvardului anumite indicatii in ceea ce priveste modul in care trebuie sa se desfasoare interviul?

Mike Morris: Nu, nu exista intrebari pre-stabilite, discutia este destul de libera, daca un tanar a calatorit de la Cluj cu trenul o noapte intreaga o sa-l intreb despre drum, si apoi discutam despre rezultatele lui academice, daca este o persoana foarte vorbareata, il las sa-mi povesteasca, iar eu ascult. Este foarte important sa existe candidaturi la Harvard si din afara Bucurestiului, pentru ca in general aici este concentrat nivelul cel mai mare de informatii privind admiterea, si ma bucur de fiecare data cand intervievez tineri din Craiova sau alte orase din provincie.

Wall-Street: Dumneavoastra sunteti cel care are ultimul cuvant in ceea ce priveste, evaluarea unui student si admiterea lui la Harvard?

Mike Morris: Nu, exista o serie de factori care influenteaza decizia comisiei, recomandarile joaca un rol foarte important, la fel ca si eseurile, rezultatele la examene, toate sunt puse in balanta pentru a fi luata decizia finala.

Wall-Street: Ce calitati cautati la un viitor student la Harvard?

Mike Morris: Trebuie sa fie o persoana inteligenta, nu cautam genii, sau viitori castigatori ai premiului Nobel, dar cautam oameni pasionati de un anumit domeniu fie teatru, muzica, care exceleaza in matematica sau fizica, cautam oameni talentati.

Wall-Street: Care sunt particularitatile pe care le ofera Harvard in comparatie cu alte universitati?

Mike Morris: Harvard inseamna foarte mult, e mai mult decat o universitate, la Harvard profesorii nu predau pur si simplu, e vorba de intreg ansamblul in care sunt angrenati, de activitatile pe care le pot practica in timpul liber, e vorba de conceptul de arte liberale (liberal arts), studentiilor nu le este impus sa se specializeze pe un anumit domeniu, ei studiaza mai multe materii, pentru ca apoi sa aleaga ceva ce li se potriveste si le place.

Wall-Street: Ce puteti sa-mi spuneti despre prezenta dumneavoastra la prima editie a RIUF?

Mike Morris: Este o initiativa extraordinara, a fost un eveniment bine organizat, iar standul Harvard a fost unul dintre cele mai populate. Am avut noroc ca in acea perioada studentii romani la Harvard erau in vacanta de Paste, si au fost cu totii acolo pentru a da cat mai multe informatii.

Wall-Street: Pastrati legatura cu romanii admisi la Harvard, care au trecut prin interviul cu dumneavoastra?

Mike Morris: O, da, sigur ca da, le stau la dispozitie pentru orice sfat sau informatie privind studiul lor la Harvard si imi place sa stiu cum s-au acomodat si ce impresie le face, cu ce pot sa-i ajut.

Wall-Street: Cum caracterizati rolul pe care il joaca RIUF in sistemul educational romanesc?

Mike Morris: RIUF este o initiativa extraordinara, si un eveniment extrem de util pentru tinerii romani. Este foarte bine ca exista o competitie in domeniul educatiei, este important ca universitatile romanesti si ministerul educatiei sa constientizeze faptul ca cei mai buni tineri aleg sa studieze in afara, si asta trebuie sa-i impulsioneze sa imbunatateasca oferta de studii romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Interviuri »


Setari Cookie-uri