Anul 2014 a reprezentat un dificil pentru piata asigurarilor, o companie majora aflandu-se in dificultate. In urma unei misiuni de evaluare comuna la care au participat experti IMF, CE si BM s-au adoptat o serie de masuri pentru a adresa situatia : a fost amendata legea asigurarilor si a fondului de garantare a asiguratilor pentru a facilita introducerea cadrului de rezolutie (prin adoptarea Legii nr. 246/2015) si pentru a permite FGA sa finanteze masurile de rezolutie.

Legea nr. 246/2015 a fost elaborata in stransa colaborare cu expertii Comisiei Europene tinand cont de Directiva 2014/59/EU de instituire a unui cadru pentru redresarea si rezolutia institutiilor de credit si a firmelor de investitii si de atributele unui regim efectiv de rezolutie pentru institutiile financiare ( Comitetul de Stabilitate Financiara, Octombrie 2014). Legea urmareste stabilirea unui cadru legal pentru managementul situatiilor de criza din sistemul financiar, prin crearea de masuri si unelte menite sa intervina din timp si destul de rapid pentru a adresa situatia unui asigurator ce urmeaza sa dea faliment sau deja aflat in faliment.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont