Totusi, acest rationament nu a tinut cont de infrastructura care se afla in spatele acestei industrii, cum ar fi curentul electric sau retelele de apa si transport care au fost construite cu 20 de ani inainte de revolutie si in jurul carora mineritul s-a dezvoltat. In egala masura nu s-a luat in considerare nici cresterea preturilor acestei materii prime exact in perioada dintre momentul efectuarii studiului de fezabilitate si cel al inchiderii propriu-zise a minei.

Minele de stat au inregistrat pierderi din cauza metodelor ineficiente de exploatare miniera si a numarului de angajati, care era mai mai mare decat cel necesar. In schimb, nu au fost realizate investitii in vederea imbunatatirii conditiilor de lucru si a tehnologiei de lucru. In realitate, chiar daca functionau in mod ineficient, acele mine ar fi reusit sa-si acopere pierderile pana in 2008, datorita cresterii pretului materiei prime.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont