Cifrele arata bine si, desi mediul de business ramane cu un grad mare de incertitudine, sunteti increzatori in noul an. Cel putin in baza dashboard-ului la care va uitati. Dar mai aveti o discutie planificata cu chief information security officer-ul (CISO) companiei care insista sa va prezinte un studiu, din care vedeti intre primele pagini:

  • Producatorul austriac de componente de aeronave FACC, a suferit o frauda prin metode informatice ce a dus la o pierdere de 50 mln. CEO-ul acesteia, Walter Stephan, a fost demis dupa prezentarea rezultatelor anuale, concluzia supervisory board fiind ca si-a neglijat sever atributiile. CFO-ul a fost de asemenea demis (2016)
  • Compania britanica de telefonie, TalkTalk a anuntat pierderi de peste £60 mln ca urmare a unui incident cibernetic ce a afectat peste 157 mii de clienti. Trei angajati ai Wipro au fost arestati. CEO-ul ei, Dido Harding, rezista presiunilor de a demisiona (2015)
  • Amy Pascal, fost CEO Sony, recunostea intr-un interviu ca a fost concediata ca o consecinta directa a incidentului informatic din 2014 (2015)
  • Frank Blake, CEO al Home Depot, si-a anuntat retragerea imediat inainte ca un incident major sa fie facut public in septembrie 2014. A condus gestiunea lui ca chairman, insa in 2015 a trebui sa paraseasca si acea pozitie (2015)
  • In urma unui incident cibernetic major, care a dus la compromiterea a 40 milioane de carduri si date clienti si produs costuri de peste $61 milioane in Q4 (chiar daca $44 au fost acoperite de asigurare), Gregg Steinhafel, CEO-ul TARGET, este fortat de board sa plece, impreuna cu CIO-ul (2014)
  • Una dintre cele mai mari institutii financiare americane, JP Morgan Chase, care investea in 2014 pana la 250$ mln in securitate, a fost victima unui atac pus la punct de cinci hackeri americani si rusi care au compromis datele a 83 de milioane de clienti. In 2016 a anuntat dublarea bugetului dedicat apararii cibernetice la 500$ mln (2014).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont