Majoritatea liderilor lucreaza pur si simplu fara incetare, observam in activitatea noastra de consultanta in diferite organizatii. Desigur ca in aceste conditii nu mai gasesc timp pentru reflectie, autoobservare sau meditatie. Liderii din ziua de azi sunt de-a dreptul coplesiti, au notata in agenda cate o responsabilitate pentru fiecare 15 minute si sunt intrerupti si deranjati de mii de ori. Este esential insa sa ne facem timp pentru a reflecta. Alocandu-ne zilnic sau macar saptamanal un ragaz doar pentru reflectie am putea depasi mental lupta de zi cu zi si sa fim capabili sa privim lucrurile inainte.

Ganditorii dintre cei mai diversi, de la politicieni la economisti, sustin ca atentia este cea care ii poate face pe lideri sa vada lucrurile mai in perspectiva. Ei sustin ca avem nevoie nu doar de lideri atenti si concentrati, ci si de o societate atenta, in care sa fie prezenta tripla concentrare: asupra noastra, asupra celorlalti si asupra sistemelor mai largi care ne modealeaza vietile.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont