Desi este de profesie jurist, Kevin von Gamm a ajuns sa activeze in sistemul bancar. Dupa o cariera profesionala dezvoltata pe axa IKB Commerzbank BNP Paribas Bausparkasse, von Gramm este astazi unul din oamenii din conducerea Raiffeisen Banca pentru Locuinte, cel mai important jucator local de pe piata de economisire-creditare pentru domeniul locativ.
Wall-Street: Care a fost cel mai greu moment in cariera dvs. De pana acum pe axa IKB Commerzbank BNP Paribas Bausparkasse RBL?

Situatia ce a urmat fuziunii, cand m-am alaturat echipei BNP Paribas

Wall-Street: Cum ati intrat in lumea financiara si care au fost principalele realizari ale dvs?

Unul dintre clientii mari al firmei de avocatura pentru care am lucrat, mi-a facut o propunere sa ma alatur IKB Deutsche Industriebank. Erau in cautare de persoane orientate catre business cu experienta in domeniul juridic.

Wall-Street: Ati lucrat atat in banci germano-austriece, dar si intr-una franceza. Care sunt principalele diferente intre doua astfel de banci? Cultura corporatista, mentalitatea angajatilor? Care sistem (dintre cele doua) este mai apropiat celui romanesc?

Sistemul francez este un sistem ierarhic, in timp ce sistemul germano-austriac adopta din ce in ce mai mult sistemul anglo-saxon si cel american orientat catre echipa.

Parerea mea este ca in sistemul bancar romanesc niciunul din aceste doua sisteme nu s-ar potrivi perfect. Datorita experientelor din trecut, romanii sunt obisnuiti cu un sistem de conducere autoritar; totusi mentalitatea romanilor s-a schimbat foarte mult in ultima perioada si sunt convins ca atat angajatii orientati spre echipa cat si cei individualisti sunt foarte importanti pentru o banca. Cu alte cuvinte, mixul perfect dintre acestia decide succesul.

Wall-Street: Care a fost cea mai importanta decizie pe care ati luat-o in cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuinte?

Dezvoltarea unei echipe de vanzari intr-un sistem bancar in continua dezvoltare.

Wall-Street: Care au fost provocarile mutarii dvs. la Raiffeisen Banca pentru Locuinte?F

Familiarizarea cu obiceiurile locale.

Wall-Street: Care a fost primul lucru care v-a surprins la piata bancara din Romania?

Pe de o parte profesionalismul, iar pe de alta parte numeroasele posibilitati de imbunatatire, in special din partea statului

Wall-Street: Va place riscul? Jucati la bursa?

Am fost prea lacom si am fost afectat de caderea bursei de valori in perioada 1999/2000, dupa cresterea din anii ]90. Momentan nu detin investitii in actiuni.

Wall-Street: Care credeti ca va fi ritmul de dezvoltare al segmentului de piata pe care activati in 2007?

Ma astept la o crestere solida a pietei.

Wall-Street: Care sunt estimarile pentru 2007 in ceea ce priveste numarul de contracte?

Crestere in procente cu doua cifre , comparativ cu anul anterior.

Wall-Street:Care sunt pe scurt, obiectivele bancii pentru 2007?

Mentinerea cotei de piata si cresterea cifrei de afaceri cu 30%.

Wall-Street: Cum comentati posibilitatea intrarii altor jucatori pe piata de economisire/creditare?

Intrarea pe piata a altor banci specializate in economisire si creditarea pentru domeniul locativ nu este suprinzatoare si am experimentat-o de asemenea si in alte tari (de ex: Ungaria, Cehia). Suntem convinsi ca vom reusi sa ne mentinem pozitia de lider de piata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Interviuri »


Setari Cookie-uri