Düsseldorf este unul dintre cele mai frumoase orase din Germania. Arta, shopping, viata de noapte, muzee, arhitectura veche si contemporana, nesfarsite terase cu bere, croaziere pe Rin, multa istorie si, bineinteles, celebra „Altbier” – toate acestea isi pun amprenta peste un oras care trebuie descoperit, indiferent de sezon.
In 2011, Düsseldorf a fost capitala europeana a muzicii, pentru ca a gazduit o noua editie a Eurovision Song Contest.

In Düsseldorf toate drumurile duc spre „Altstadt” sau Orasul Vechi, considerat a fi „cea mai lunga tejghea de bar din lume”. Aici se gasesc circa 220 de baruri si restaurante, iar alegerea unuia sau altuia nu este deloc usoara, intrucat exista o diversitate majora pentru toate gusturile.

Orasul Vechi nu inseamna doar baruri si restaurante. Exista un loc cu un parfum special, a carui traditie se pastreaza intacta inca din 1482. Acesta este Karlsplatz, un loc devenit de-a lungul secolelor o adevarata „institutie”. In Karlsplatz, de luni pana sambata inclusiv, exista o piata deschisa in care poate fi gasit orice, de la flori, uleiuri, condimente, carne, peste, fructe si legume pana la obiecte de mobilier minimalist, colectii de cartii vechi, medalii si alte mici comori de epoca.

Usor diferit de nota predominanta a Orasului Vechi, dar facand parte din acesta, este Karlstadt sau „locul secret” al Düsseldorf-ului. Fata de strazile inguste si intesate de turisti ale Karlsplatz-ului, Hohe Strasse din Karlstadt ofera atmosfera unei strazi traditionale, cu magazine de traditie si case mari, cu fatade largi si curti interioare abundente in vegetatie.

In Karlstadt pot fi vizitate Muzeul German al Ceramicii, Muzeul Filmului (Cinematografiei), Muzeul Oratului Düsseldorf, un teatru de marionete, dar si cateva din cele mai interesante magazine cu curiozitati Art Deco din care pot fi cumparate broderii manuale, antichitati de toate felurile si din diverse epoci, bijuterii si multe altele. Dupa o zi „plina in Altstadt, cea mai buna solutie pentru o refacere imediata este un popas in Gelateria „PIA”, de pe Strada Kasernenstr, la numarul 1, unde poate fi mancata cea mai buna inghetata din Düsseldorf.

Carpatair opereaza zboruri directe Timisoara – Dusseldorf de de sase ori pe saptamana in zilele de luni, marti, miercuri, joi, vineri si sambata.

Totodata, prin hub-ul din Timisoara, Carpatair ofera conexiuni spre Dusseldorf din Romania (Bucuresti, Bacau, Craiova, Iasi, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu si Arad), Moldova (Chisinau) si Ucraina (Cernauti, Lviv si Odesa).

Orarul complet al zborurilor poate fi consultat pe www.carpatair.com.

Pentru turistii interesati sa isi cumpere un pachet complet, Carpatair ofera pachete city breaks la Dusseldorf, incepand cu suma de 245 de euro. Pachetele includ 3 nopti de cazare cu mic dejun si biletul de avion.

Altbier”, gustul adevarat al berii germane


Dincolo de arta, muzeele si pietele Orasului Vechi, cel care descopera pentru prima oara Düsseldorf-ul trebuie sa testeze in mod obligatoriu una din specialitatile acestui oras: „AltBier”.

In Düsseldorf, se poate spune, pe buna dreptate, ca exista doua categorii de bere: cele produse industrial si cele produse in casa. In ciuda a ceea ce toti isi imagineaza ca inseamna „Altbier” („alt” in germana inseamna „vechi“), numele acestei beri negre specifice se traduce nu neaparat prin vechimea ei, cat prin metoda, respectiv timpul de fermentatie a acesteia. „Altbier” se consuma la o temperatura de 8-100 C, in asociere cu gustari si mancaruri traditionale zonei si se gaseste la halba (umpluta de fiecare data din butoaiele din lemn), la sticla de 33 cl sau la litru.

Pentru refacerea garderobei de zi cu zi, cea mai buna solutie pentru un astfel de shopping in Düsseldorf ramane Schadowstrasse, o zona situata in imediata apropiere a lui Kö. Aceasta este una dintre cele mai vizitate strazi de shopping din Germania, in care magazinele ating cifre impresionante de afaceri indiferent de sezon.

Pentru cumparaturile uzuale din supermarket-uri, farmacii, macelarii, florarii sau librarii, cartierul Friedrichstrasse este un punct ideal de start pentru amatorii de oferte speciale si produse la pret redus.

Timpuri vechi si noi

Doua turnuri cu ceas marcheaza fiecare in felul sau trecerea timpului in Düsseldorf… Vechiul Turn cu Ceas al orasului, situat in Burgplatz, ce gazduieste in prezent Muzeul Marinei. Din Burgplatz pornesc plimbarile pe timp de seara si promenadele pe malul vechi al Rinului.

Turnul de Televiziune din Düsseldorf este inzestrat cu cel mai mare ceas decimal din lume. Turnul Rinului, cum i se mai spune, domina „orasul vertical” si este construit in locul unui port aflat in partea sudica a Düsseldorf-ului, pe malul Rinului. Inalt de 235 m si sustinut de nu mai putin de 260 de coloane, turnul a fost timp de trei decenii cea mai inalta constructie civila din Europa. De la baza pana la varf, Turnul este prevazut cu lumini galbene dispuse pe verticala si separate intre ele de lumini rosii orizontale creand un spectacul unic prin modul in care marcheaza trecerea orelor, a minutelor si a secundelor. Restaurantul gazduit in incinta turnului, la 172 de metri deasupra apei, este unic prin faptul ca „realizeaza” o intoarcere de 360 grade in exact o ora si permite oaspetilor sa se bucure atat de placerea unei mese delicioase, cat si de o panorama cu totul exceptionala. Pentru a se bucura insa de acest privilegiu, turistilor le este recomandat sa isi faca rezervari cu multe saptamani inainte de sosirea in oras.

Sarbatorile orasului

Desi seriozitatea germanilor este proverbiala, distractiile sunt pe masura. Energiile se descatuseaza la carnavalul care are loc, de obicei, inainte de intrarea in Postul Pastelui, Fasching. Spre deosebire de paradele care au loc in America de Sud, cele ale germanilor sunt pline de culoare, dar mai putin exotice. Este preferata ironia, de cele mai multe ori indreptata spre politicieni si oameni de stat. Cea mai mare parada, cu peste un milion de participanti, a avut loc in 2010 la Düsseldorf si s-a remarcat prin papusi gigantice care reprezentau politicieii in ipostaze hazlii.

Desi pare un oras care a pus ambele picioare in secolul urmator, Düsseldorf nu isi uita istoria. Din luna aprilie si pana in luna septembrie, orasul este asaltat de turisti care ii cauta farmecul medieval. Centrul istoric e intesat de cladiri care pastreaza intocmai arhitectura din anii 1400, iar locuitorii isi amintesc cu placere de tot ce a fost Evul Mediu. Exista nu mai putin de 50 de festivaluri dedicate tintasilor medievali.

In toiul verii are loc “Cel Mai Mare Targ de pe Rin” (N.R. Größte Kirmes am Rhein): este un targ al distractiei si atrage an de an la Düsseldorf peste 4 milioane de turisti. Este cea mai mare petrecere din Germania si are loc in a treia saptamana a lunii iulie, pe malul stang al raului, in cartierul Düsseldorf-Oberkassel. Aici turistii se pot delecta cu zeci de soiuri de bere si de mancaruri autohtone sau de alta origine. Cei mici se pot bucura de cele mai nastrusnice instalatii din parcurile de distractie si de bunatatile oferite de vanzatorii ambulanti. Marea petrecere dureaza 9 zile si are un program variat de evenimente si activitati, printre care paradele traditionale ale orasului, un faimos concurs de tir pentru juniori (castigatorul fiind incoronat in fiecare an in balconul primariei ca “Rege al orasului”) si un spectacol grandios de artificii pe malul Rinului.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Jurnal de Călătorie - secțiune susținută de CarpatAir »


Setari Cookie-uri