Curtea de Apel București a decis că Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, va fi cercetată sub control judiciar timp de 60 de zile, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Decizia este definitivă, iar Sorina Pintea va fi pusă în libertate chiar azi, scrie Ziare.com.

Procesul în care Sorina Pintea a contestat mandatul de arestare preventivă de 30 de zile emis de Tribunalul București a durat vineri aproximativ trei ore. Instanța a dat afară din sala de judecată toți avocații din celelalte cauze, stagiarii și publicul, deoarece aceste procese se judecă în camera de consiliu.

La finalul procesului, avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al României la CEDO, a explicat că fostul ministru al Sănătății "în mod ferm neagă acuzația ce îi este adusă, este vorba de o singură acuzație, și evident că s-a decelat și s-a solicitat înlăturarea mai multor mijloace de proba că fiind obținute în mod nelegal și chiar și acel flagrant."

Afirmațiile lui Vela, nefondate

Avocatul a negat afirmațiile făcute de ministrul de Interne, Marcel Vela, care declarase că i-a propus Sorinei Pintea transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, însă aceasta nu a acceptat.

"Din datele pe care eu le am, în calitate de apărător, nu avem această informație că i s-ar fi făcut această ofertă, total deplasată, pentru a duce un arest preventiv la 200 de km de București, câtă vreme există atâtea spitale din rețeaua națională.

După cum ați observat, nu apelăm la cele din rețeaua privată, care pot deservi nevoile doamnei Pintea, de specialitate, de care este privată în acest moment și care evident îi agravează starea de sănătate și această situație care creează o vătămare suplimentară, decât a unei detenții provizorii," a susținut avocatul în față presei.

Viorel Mocanu subliniază că Sorina Pintea poate mânca în acest moment doar prin perfuzie, din cauza problemelor medicale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri