Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne face verificări la Poliţia Capitalei, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog. Aceasta, după ce au fost semnalate situații în care polițiști sau foști polițiști au fost acuzați că „au pactizat cu cei certați cu legea”, potrivit Digi24.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situații, noi fiind primii interesați să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul și corectitudinea cadrelor MAI”, a spus Dajbog într-o conferință de presă.

Unul dintre cei care au făcut dezvăluiri despre infiltarea unor membri ai clanurilor mafiote din Capitală în politică și poliție este comisarul-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente.

Acesta a spus că ofițerii acestui serviciu, special creat în Poliția Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, ar fi fost presați anul trecut să renunțe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT.

„Întrucât am înțeles să continuăm aceste activități cu toate untitățile de parchet, din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat activitatea. Mai mult decât atât, o treime din cadrul colectivului a părăsit structura căutând alte locuri de muncă. Unele anchete au fost oprite de pe o zi pe alta”, a spus el.

Dajbog a dat mai multe exemple, printre care și cel al unui polițist de la IPJ Giurgiu, care a refuzat o mită de 10.000 de lei de la un bărbat prins că mergea cu o mașină neînmatriculată și fără permis de conducere.

În plus, 2.200 lei au fost refuzați de doi polițiști din Craiova, de la un bărbat care conducea după ce consumase droguri.

De asemenea, un polițist de frontieră din Giurgiu a refuzat suma de 1.000 de euro oferită drept mită din partea unor șoferi de autocar pentru a nu lua măsurile legale față de doi cetățeni sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi în autocar.

Sursa foto: Facebook/Politia Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri