Tribunalul Constanţa a admis cererea Arhiepiscopiei Tomisului de preschimbare a termenului de judecată, pentru 24 noiembrie, în procesul intentat împotriva hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi, cerând anularea parţială a acesteia, scrie Agerpres.

Iniţial, instanţa stabilise ca termen de judecată data de 4 decembrie.

"Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit de instanţă în ceea ce priveşte soluţionarea cererii de suspendare a executării actului administrativ contestat. Preschimbă termenul stabilit pentru soluţionarea cererii de suspendare din data de 04.12.2020 pentru data de 24.11.2020, complet CA16, ora 14:30, pentru când vor fi citate părţile, cu menţiunile stabilite prin rezoluţia judecătorului din data de 19.11.2020, reclamanţii prin intermediul mijloacelor de comunicare indicate în cuprinsul cererii de chemare în judecată, pârâtul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea prin aplicaţia TDS, iar pârâţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Prefectura Judeţului Constanţa, Prefectul Judeţului Constanţa, prin agent procedural. Fără cale de atac", este soluţia pe scurt pronunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Pe portalul Tribunalului Constanţa, este înregistrată, cu data de 18 noiembrie, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare parţială a HCJSU Constanţa nr. 72/10.11.20, cu privire la articolele ce interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Avocata Diana Ivanovici Şoşoacă anunţase, la sfârşitul săptămânii trecute, că urmează să fie depusă o solicitare de judecare în regim de urgenţă, având în vedere faptul că la sfârşitul acestei luni, conform Calendarului Creştin Ortodox, este Praznicul Sf. Apostol Andrei şi conform tradiţiei urmează să fie organizat pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sf. Ap. Andrei, din comuna constănţeană Ioan Corvin.

"Noi cerem instanţei să constate neconstituţionalitatea parţială a unor articole şi puncte din Hotărârea nr. 72/10.11.20 a CJSU Constanţa, în conformitate cu drepturile ce decurg din Articolul 29 din Constituţia României, ce prevede că dreptul religios şi la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este şi război", declarase avocata Arhiepiscopiei.

Pe data de 14 noiembrie, Arhiepiscopul Teodosie a declarat că dacă se va dovedi că va fi împiedicată organizarea pelerinajului anual de la Peştera Sf. Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, în temeiul unor măsuri de limitare a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, atunci va căuta soluţii în instanţă pentru a ţine datinile bisericeşti.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri