Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Miliardarul nu a fost găsit la domiciliul său din Zimnicea, acolo unde polițiștii au venit să pună în aplicare mandatul de arestare. Potrivit Digi24, Ioan Niculae se află în Italia și urmează să se predea astăzi.

„Mâine (n.red azi) mă întorc. Mâine mă predau”, a declarat Ioan Niculae joi seară.

Omul de afaceri este dat în urmărire națională. Poza și datele sale personale se regăsesc pe site-ul Poliției Române.

Sursa foto: captură politiaromana.ro

„La data de 18.02.2021, Tribunalul București - Secția I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 6144, împotriva numitului Niculae Ioan, 66 ani, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor și cumpărare de influența”, se arată pe site-ul Poliției Române.

În acelaşi dosar, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri