Un tribunal rus a confirmat în apel condamnarea opozantului politic Alexei Navalnîi la închisoare pentru încălcarea controlului judiciar, respingând apelul criticului Kremlinului într-un proces ce a declanşat condamnări internaţionale şi proteste în toată ţara.

Navalnîi a făcut apel la o sentinţă de închisoare a unei instanţe inferioare pronunţată pentru încălcarea controlului judiciar în legătură cu o condamnare de fraudă din 2014, potrivit Agerpres.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că anul trecut nu a putut să se prezinte în faţa ofiţerilor de eliberare condiţionată pentru că a trebuit să fie dus în Germania în timp ce era în comă după un atac cu un agent neurotoxic, apoi a rămas acolo câteva luni pentru a se reface. Atacul a fost în mare parte pus pe seama agenţilor ruşi ai serviciilor secrete.

Din acest motiv, instanţa a transformat o condamnare la închisoare cu suspendare în închisoare fermă. Navalnîi a făcut apel la această decizie şi a cerut să fie eliberat.

Principala figură a opoziţiei, Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Cu toate acestea, este de aşteptat să execute mai puţin de trei ani, întrucât a petrecut mai multe luni în arest la domiciliu şi în detenţie. În plus, judecătorul unei instanţe din Moscova, Dmitri Balaşov, a redus cu încă o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, care va ispăşi în cele din urmă doi ani şi jumătate de închisoare.

Sursa foto: Facebook/ Алексей Навальный

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri