Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București. De asemenea, procurorii au dispus control judiciar și pentru alte 10 persoane din dosar.

27 percheziții au avut loc pe 1 martie într-un dosar cu fraude economice în care principala vizată este Beatrice Rancea, actuala directoare a Operei Române din Iași și fosta directoare a Operei din București.

Conform surselor G4Media, procurorii suspectează că din anul 2014 s-ar fi constituit și ar fi acționat în Iași și București un grup infracțional organizat condus de Beatrice Rancea, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului sunt suspectați că au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

Investigaţia procurorilor a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit, pe de o parte, întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte a vizat şi cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile. Gruparea a acţionat, în diferite perioade, atât în municipiul Iaşi, cât şi în Bucureşti, activitatea infracţională din ultima perioadă fiind desfăşurată pe raza municipiului Iaşi.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri