Senatorii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Florian Bodog, indiferent de raportul Comisiei juridice privind solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătăţii, a anunţat, luni, liderul deputaţilor partidului, Alfred Simonis.

"În şedinţa de Birou Politic Naţional, am luat decizia clară, fermă, în unanimitate, ca toţi colegii senatori să voteze pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul domnului Bodog, pentru ca domnul Bodog să fie pus la dispoziţia Justiţiei. E foarte important de specificat faptul că în acest caz este vorba de începerea urmăririi penale, nu este o altă solicitare, prin urmare nu credem că trebuie să existe tratament preferenţial cu privire la colegi, indiferent din partea cărui partid fac parte. Pe de altă parte, aş spune faptul că în Comisia juridică cele 3-4 partide care formează coaliţia de guvernare au majoritate, sunt 7 voturi în dreptul majorităţii, sunt 5 voturi în dreptul PSD şi mai e un vot al altui coleg din alt grup parlamentar", a declarat Simonis, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că decizia politică a PSD nu are legătură cu votul din Comisia juridică a Senatului, al cărei raport este oricum consultativ.

"Plenul este suveran, poate vota pentru sau împotriva raportului dat de comisie, iar decizia partidului nu se ia pe votul din comisie, se ia pe votul din plen şi această decizie a fost fermă - colegii de la PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii, indiferent de forma raportului. (...) Nu cred că vom fi în situaţia în care colegii nu vor respecta decizia BPN", a menţionat deputatul social-democrat.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri