Zece persoane din Belgia, Olanda şi România au fost arestate în cazul capturii record de droguri - 1.452 de kilograme de heroină - din Portul Constanţa.

Conform Eurojust, este vorba de 10 suspecţi, care fac parte dintr-o grupare de traficanţi specializată în aducerea unor mari cantităţi de heroină în Europa. Liderul şi un membru al grupării au fost arestaţi în Olanda, alte şapte persoane în Belgia, iar un traficant a fost arestat în România, consemnează Agerpres.

Pe 20 mai, DIICOT a reuşit să realizeze o captură istorică de 1.452 de kilograme de heroină, drogurile fiind găsite într-un container din Portul Constanţa, în care erau transportate diverse materiale de construcţii.

"În cursul lunii mai, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, au capturat cantitatea de 1.452 de kilograme de heroină, droguri introduse în România de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Este cea mai mare cantitate de heroină indisponibilizată vreodată de autorităţile române şi este a doua ca dimensiune realizată la nivelul UE în ultimii ani. Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 milioane euro şi au fost transportate în containere în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie state din vestul Europei", a declarat Oana Daniela Pâţu, procuror şef adjunct al DIICOT.

Sursa foto: Images By Kenny/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri