Autoritatea Națională de Supraveghere (ANS) a amendat un bărbat din România pentru că a publicat mai multe informații confidențiale pe pagina sa de Facebook, atât ale sale, câte și ale altei persoane. Instituția a demarat o investigație, după ce s-au primit mai multe plângeri cu privire la acest caz.

„Operatorul a fost reclamat cu privire la faptul că, prin distribuirea unor materiale în cadrul gospodăriilor din comună și prin postarea pe contul personal de Facebook a dezvăluit date cu caracter personal, pe de o parte, ale unei persoane fizice prin difuzarea unei fotografii a fluturașului de salariu ce aparținea acesteia și, pe de altă parte, a dezvăluit date cu caracter personal ale fiului minor al unei alte persoane vizate, conținute de o fotografie a unei file din Registrul de evidență a copiilor înscriși la Grădinița cu Program Normal din comuna respectivă”, se arată într-o comunicare publicată pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere.

Persoana în cauză a primit două sancțiuni în cuantum de 492.75 de lei, iar în total va fi nevoit să scoată din buzunare 985,5 lei pentru că a încălcat Regulamentul General de Protecția Datelor (RGPD, cunoscut adesea după prescurtarea din limba engleză - GDPR- General Data Protection Regulation).

Totodată, bărbatul în cauză se pare că nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a prelucrat în mod legal datele cu caracter personal înscrise pe fluturașul de salariu al persoanei vizate (nume, prenume, CNP, loc de muncă, funcție, salariu), încălcând astfel principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a) și b) și alin. (2) din RGPD și dispozițiile art. 6 alin. (1) din RGPD.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri