Fostul primar al Capitalei a fost identificat în Atena și reținut.

El fusese dat în urmărire generală pe 13 mai de Poliția Română după ce acesta nu a fost găsit la locuința sa de polițiști. Urmează o procedură de extrădare, în urma căreia ar putea ajunge în România, în funcție de decizia magistraților greci.

"La data de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional", informează IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, pe 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor.

"Cel în cauză a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului", arată sursa citată.

Cine l-a prins pe Sorin Oprescu

Oprescu ar fi fost capturat de o echipă ENFAST. Acesta este acronimul pentru European Network of Fugitive Active Search Teams ( Rețeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriților).

Conform Europol, roiectul ENFAST urmărește creșterea securității în cadrul Uniunii Europene prin îmbunătățirea eficienței în ceea ce privește localizarea și arestarea persoanelor date în urmărire internațională. ENFAST este o rețea de ofițeri de poliție, disponibili 24/7, care pot acționa imediat pentru a depistarea și arestarea urmăriților.

De ce a fost condamnat la închisoare Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, fost primar general al municipiului București, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de luare de mită. Decizia instanței este definitivă, iar fostul edil ar fi trebui să se conformeze. Dar, deoarece nu nu a fost găsit acasă de oamenii legii, Poliția Română l-a dat în urmărire generală.

„Tribunalul București - Secția I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în variantă agravantă”, anunță Poliția Română, pe site-ul instituției.

Sentința definitivă dată de instanța Supremă, de 10 ani și opt luni de închisoare, încheie un dosar lung în care fostul primar al Capitalei a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor. Banii ar proveni din acte de corupţie.

Sursa foto: Politia Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri