„Telenovela” Elon Musk-Twitter continuă cu noi episoade. Elon Musk acuză, de această dată Twitter că grăbește procesul prin care compania îl dă în judecată. Miliardarul spune că nu înțelege cum de oficialii care conduc rețeaua socială s-au mobilizat atât de repede în a deschide un proces în instanță, fiind surprins că nu a exista o astfel de mobilizare atunci când le-a cerut date despre conturile false ale Twitter.

Twitter a intentat marți un proces împotriva lui Musk, după ce proprietarul a renunțat la acordul de cumpărare de 44 de miliarde de dolari prin care anunță că preia rețeaua socială. Procesul urmărește să-l oblige pe Musk să încheie înțelegerea și să cumpere Twitter. Avocații companiei arată că acordul pe care l-a semnat este „obligatoriu” și că motivul pentru care se retrage este acela că tranzacția „nu mai servește intereselor sale personale”, scrie Business Insider.

Pe de altă parte, Elon Musk a susținut că firma nu și-a respectat „obligațiile contractuale”, din cauza faptului că nu i-a furnizat acestuia date despre conturile fantomă prezente pe rețeaua socială.

„Timp de aproape două luni, Elon Musk a căutat datele și informațiile necesare pentru a „face o evaluare independentă a prevalenței conturilor false sau spam pe platforma Twitter”, se arată în scrisoarea venită din partea reprezentanților legali ai lui Elon Musk.

Citește și: Twitter nu i-a oferit lui Musk toate datele rețelei de teamă să nu le fure și să creeze propria aplicație

Deși oficialii Twitter vor să grăbească procesul, judecătorii au precizat că este nevoie de mai mult timp de judecată.

Îngrijorarea lui Musk cu privire la conturile false ale Twitter au blocat achiziția vreme de luni de zile. După rezistența inițială din partea Twitter, compania a acceptat oferta lui Musk de preluare a rețelei sociale pentru suma de 44 de miliarde de dolari, la finalul lunii aprilie. Săptămâni mai târziu, Musk spunea că tranzacția e „în așteptare”, pentru că nu primise informații clare cu privire la câte conturi false există pe Twitter, defiind mulțumit de răspunsul companiei care spunea că există un procent de sub 5% de astfel de conturi. Ulterior, Elon Musk a anunțat că se răzgândește și că nu mai vrea să cumpere Twitter.

Twitter a spus în mod constant că intenționează să pună în aplicare acordul de fuziune. În procesul intentat împotriva lui Musk pe 12 iulie, compania a spus că „refuză să-și onoreze obligațiile” și că acuzațiile sale despre furnizarea de date înșelătoare despre roboți „nu au fundament”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri