Peste 53 de milioane de ţigarete şi 25 de tone de tutun au fost confiscate în primele 11 luni ale anului trecut de către poliţişti, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), scrie Agerpres.

Potrivit unei informări a IGPR, acţiunile desfăşurate de Poliţia Română, în primele 11 luni din 2022, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor săvârşite în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului cu ţigarete şi alte produse din tutun, la nivel naţional, au avut ca rezultat ridicarea a peste 53.000.000 de ţigarete şi 25 de tone de tutun.

Astfel, arată sursa citată, pentru neregulile constatate, au fost sesizate 800 de infracţiuni dintre care: 16 infracţiuni de evaziune fiscală, 611 infracţiuni prevăzute de Codul vamal şi 173 de infracţiuni prevăzute de Codul fiscal.

Totodată, poliţiştii au aplicat 751 de sancţiuni contravenţionale, în urma cărora au fost confiscate ţigarete, în valoare de 3.615.150 lei.

"La nivel naţional, au fost desfăşurate 266 de acţiuni în sistem integrat, punctuale sau pe momente operative, cu efective mărite, pe linia combaterii contrabandei cu tutun şi produse din tutun. În urma acţiunilor, au fost destructurate 5 grupări de traficanţi, care acţionau în domeniul contrabandei cu tutun", precizează sursa citată.

De asemenea, în perioada ianuarie - noiembrie 2022, în urma activităţilor efectuate, la nivel naţional au fost capturate 53.632.412 ţigarete şi 25.779 kg de tutun.

"Din datele existente rezultă că acţiunile întreprinse în ultima perioadă pentru combaterea acestui gen de criminalitate au contribuit la diminuarea nivelului pieţei negre de ţigarete, aspect confirmat de cel mai recent studiu Novel, conform căruia, în 2022, media anuală a comerţului ilegal cu ţigarete a fost de 7,1%, cea mai scăzută din ultimii 15 ani", se mai arată în informarea IGPR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri