Fiscul încearcă să scape de avioanele confiscate de la Tender SA., firma omului de afaceri Ovidiu Tender.

Este vorba despre 7 avioane McDonnell Douglas, tip DC9-82 sau DC9-81, pe care ANAF a pus sechestru în 2018 și 2019. Prețurile aeronavelor pornesc de la valori între 499.449 de lei și 19.350 de lei – mai puțin de 4.200 de dolari. Trebuie precizat că este vorba de aeronave de linie, în care pot intra și 155 de pasageri.

Licitația va avea loc pe 23 februarie. Nu este prima încercare a ANAF de a vinde aceste aparate de zbor. Prețurile incredibil de mici sunt justificate, cel mai probabil, de starea avansată de degradare.

Avioanele au aparținut companiei Tender SA., aflată în insolvență în acest moment. Ele au fost cumpărate acum un deceniu și jumătate de omul de afaceri Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogați români, cu o avere care ar fi ajuns la un moment dat la 850 de milioane de dolari.

Tender susținea atunci că ar fi cheltuit pe aeronavele McDonnell Douglas și pe un Fairchild Dornier 328-300 Jet în jur de 45 de milioane de dolari. Aparatele de zbor au fost folosite de linia sa aeriană, Jetran Air.

Ulterior, Tender a ajuns după gratii pentru câțiva ani, fiind condamnat în dosarul Rafo-Carom.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri