Romtelecom a ales casa de avocatura Stoica & Asociatii pentru a oferi consultanta in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa), conform oficialilor Romtelecom.
Firma de avocatura va actiona ca un consultant independent, care va proteja interesele legale ale ambilor actionari, OTE si MCSI, si va lucra impreuna cu banca de investitii ce urmeaza sa fie selectata.

Mandatul acesteia este sa desfasoare activitati de consiliere si sa pregateasca orice documente necesare in vederea evaluarii beneficiilor procesului propus de fuziune si listare la bursa fata de alte optiuni.

Aceasta firma a fost aleasa dintre firmele de avocatura care au deja un contract cadru pentru servicii de consultanta legala cu Romtelecom si care au avantajul de a cunoaste deja compania pe baza colaborarii in derulare.

Criteriile folosite pentru selectie au fost o combinatie de experienta, istoric de succese si preturi competitive, cum ar fi, spre exemplu, un istoric de succese semnificative in colaborarea cu Romtelecom si expertiza relevanta in fuziuni si achizitii, listari la bursa si tranzactii complexe.

In continuare, Romtelecom va proceda la selectarea si angajarea bancii de investitii de reputatie internationala, care va realiza studiul privind optiunile mentionate mai sus, ce urmeaza sa fie finalizat in decembrie 2011. Acest proces de selectie urmeaza sa fie incheiat in jurul datei de 1 septembrie 2011.

De asemenea, pentru ca procesul de evaluare sa fie unul solid, rapid si transparent si conform deciziei actionarilor, Romtelecom va suporta costurile unei expertize juridice, economice si tehnice oferite de experti ce vor fi angajati de MCSI pentru a asista Statul in procesul de evaluare, cu un buget maxim de 200 000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri