Casa de Insolventa Transilvania, administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, anunta faptul ca a fost numita in calitate de administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, prin decizia Tribunalului Brasov din data de 27 iulie 2011.

De asemenea, administratorul judiciar doreste sa infirme informatiile aparute in presa in conformitate cu care societatea de practicieni in insolventa ar fi preluat conducerea clubului de fotbal.

„Procedura insolventei reprezinta o procedura judiciara al carei scop este acoperirea pasivului societatii aflate in insolventa, procedura ce se desfasoara in confiormitate cu dispozitiile legale si sub supravegherea judecatorului-sindic. Preluarea administrarii societatii de catre administratorului judiciar poate fi dispusa doar de catre judecatorul-sindic cu respectarea anumitor conditii, ceea ce nu este cazul in ceea ce priveste Fotbal Club U Craiova SA. Dreptul de administrare al societatii nu a fost ridicat insa administrarea acesteia urmeaza a se efectua sub supravegherea administratorului judiciar”, a declarat Andreea Anghelof (foto), Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania.

Clubul de fotbal colaboreaza cu CITR pentru finalizarea analizei activitatii societatii din ultimii ani, efectuarea evaluarii patrimoniului, respectiv la intocmirea planului de reorganizare.

Pe langa activitatea societatii, Casa de Insolventa Transilvania analizeaza si decizia de dezafiliere a clubului pentru a identifica modalitatile pe care societate le are la dispozitie pentru a-si continua activitatea in domeniul fotbalistic.”Aceasta hotarare, din punctul nostru de vedere, a avut consecinte deosebit de grave cu privire la drepturile federative detinute de societate, care afecteaza patrimoniul acesteia si implicit drepturile creditorilor sai“, a declarat Andreea Anghelof.

Data depunerii planului de reorganizare al societatii depinde de evolutia procedurii, care este una extrem de complexa si prin prisma faptului ca a fost suspendata pe o durata de cativa ani si respectiv de solutionarea eventualelor contestatii la tabelul preliminar al creantelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In proces de reorganizare, Dafora isi mareste afacerile cu 50%